Снимка: БулфотоРегионалният министър Петя Арамова обясни защо е поскъпнал ремонта на

...
Снимка: БулфотоРегионалният министър Петя Арамова обясни защо е поскъпнал ремонта на
Коментари Харесай

89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км в участъка Чирпан - Стара Загора на АМ Тракия

Снимка: Булфото

Регионалният министър Петя Арамова изясни за какво е поскъпнал ремонта на основен сектор на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас.

 

Разбра се, че ремонтът на 52 км от Автомагистрала " Тракия " в сектора Чирпан - Стара Загора ще коства 89 млн.лв.

Ремонтните действия на първите 12 км от 156-и км след пътен възел " Белозем " до 168-и км преди пътен възел " Оризово " са започнали при започване на октомври и е предвидено да приключат в края на месеца или началото на идващия, след което ремонтът да продължи с оставащите 40 км от " Оризово " до Стара Загора, заяви Петя Аврамова по време на парламентарния надзор, написа standartnews.com.

По думите ѝ разликата в оповестената стойност на ремонта идва от това, че през 2019 година прогнозната стойност от 60 млн. лева е била на база проучване на 40 км от трасето от специалисти от Института по пътища и мостове. Стойността от 89 млн. лева е към този момент за ремонт на 52 км от автомагистралата, т.е. с 12 км повече, и е получена на база на действителни цени по подписаните контракти.

Дейностите, които включват монтаж на ограничаващи системи, произвеждане и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за довеждане докрай на строително-ремонтните действия, ще бъдат изпълнени от компании, които имат подписани контракти с АПИ по процедура по Закона за общестените процедури.

Ремонтът се извършва от сдружението " Автомагистрали ", с което АПИ има контракт след извършена открита процедура по Закона за публичните поръчки. Гаранционният период е три години от датата на гаранционния протокол, посочи още Аврамова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР